Acord prelungit la CFR SA prin act aditional nr. 3

Datorita faptului ca BVC modificat ( varianta a doua ) a reluat circuitul semnaturilor la cele 3 ministere (transporturi, munca si finante) in urma desemnarii altor persoane in aceste ministere si nu a putut fi discutat in sedinta de guvern din data de 25 noiembrie, s-a semnat prelungirea acordului pana la data de 03.12.2015.
Protocolul privind utilizarea fondului de 2% pentru acordarea unor ajutoare pentru boli grave, semnat in data de 25.11.2015 a fost aprobat  de CA, urmand ca dupa aprobarea BVC sa se semneze un alt protocol pentru ajutorul material pentru cumpararea cadourilor de Craciun pentru copii salariatilor  ( max. 150 lei/copil ).
Urmatoarea sedinta de guvern este pe 03 decembrie, aceeasi zi in care este programata o nouă întâlnire pentru negocieri.
Initial administratia a solicitat prelungirea pana pe 15.12.2015, in eventualitatea ca BVC nu va intra in discutie pe 03 decembrie, urmatoarea sedinta de guvern fiind pe 10 decembrie.

Ca observație, tot pe 10 decembrie se va discuta si BVC la nivel national pe anul 2016 si probabil se asteapta sa se vada daca modificarea legislativa facuta la începutul lunii noiembrie, ramane valabila si pentru anul 2016.