CFR SA – Act aditional la CCM

Astazi 14.12.2016 la sediul CN CFR SA organizatiile sindicale împreună cu reprezentanții administrației au discutat si semnat un act aditional la CCM 2015 – 2017 care prevede un ajutor material in suma de 785 lei brut (cca. 550 lei net). Actul aditional la CCM va fi depus maine la ITM pentru inregistrare. Pentru copiii a fost semnat protocolul cu suma de 150 lei net /copil, din fondul de cheltuieli sociale de 5 % aplicat asupra fondului de salarii. Din acelasi fond se va mai acorda si un alt ajutor material de 150 lei fiecarui salariat, in baza unui alt protocol care se va semna ulterior.
Desi s-au purtat discutii si negocieri cu administratia SC Electrificare CFR SA si cu membrii Consiliului de Administratie, pana la aceasta ora, nu au fost de acord cu nici o suma ca ajutor material de Craciun, motivand ca s-au depasit cheltuielile pe primele zece luni cu aproape 200.000 lei, iar fondul de salarii nu permite acordarea de noi sume de bani. Membrii CA au spus ca daca societatea are bani, ei nu sunt impotriva acordarii ajutorului material de Craciun, uitand ca de fapt dansii conduc societatea, iar banii vin din contractul de prestari servicii cu CFR SA. Se vor purta discutii si negocieri in continuare, dar sperantele de acordare sunt foarte mici.
Situatia cea mai dramatica este la Informatica, unde nu se acorda nimic de Craciun, mai mult nici banii pentru copii nu sunt un lucru sigur.