CFR SA reduce activitatea salariatilor pentru o perioada de 30 zile

C.N.C.F. C.F.R. S.A. a decis reducerea temporara a activității salariaților cu funcții de specialitate și administrativ pentru o perioada de 30 zile. Se reduce durata săptămânii de lucru de la 5 la 4 zile, cu reducerea corespunzătoare a salariilor.

Măsura a fost luată datorită faptului că pe fondul stării de urgență  situația economică a C.F.R. S.A. este puternic afectată ca urmare a reducerii activității din întreg sistemul feroviar și implicit a veniturilor obținute.

Această reducere de activitate impune necesitatea reducerii programului de lucru a salariaților având funcții de specialitate și administrativ, precum și a salariaților din activitatea de instruire și primire / distribuire materiale și scule de la 5 la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului pe o perioadă de 30 de zile, conform prevederilor art. 52 alin. 1 lit. c din Codul Muncii.

Reducerea activității are drept scop diminuarea efectelor economice negative asupra companiei și în același timp protecția salariaților în contextul răspândirii epidemiei de Coronavirus SARS – CoV-2.