COMUNICAT privind transferul contribuțiilor sociale

Calculator-cheltuieli1

Având în vedere faptul că în mediul on-line circulă informații eronate privind salarizarea la CNCF CFR SA începând cu data de 01.01.2018 (urmare a transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat) aducem la cunoștința membrilor de sindicat următoarele:

– până la această dată nu au început negocierile la nici una din societățile feroviare în care FNST ELCATEL are membri de sindicat: CNCF CFR SA, SC Electrificare CFR SA, SC Informatica Feroviară SA.

– urmare a aprobării OG 79/2017 (privind transferul contribuțiilor sociale) și OG 82/2017 (privind negocierile prin derogare de la Legea 62/2011) au loc discuții și consultări între reprezentanții societăților feroviare și Ministerul Finanțelor pentru modificarea cadrului legislativ (legea bugetului de stat și OG 26/2013) în vederea introducerii cheltuielilor pentru asigurări sociale la capitolul cheltuieli cu salariile. În discuțiile dintre Blocul Național Sindical și Ministerul Finanțelor s-au dat asigurări că va fi creat cadrul legal pentru a asigura transferul contribuțiilor sociale ale angajatorilor în salariile angajaților.

– Informarea membrilor de sindicat se va face pe căile de comunicare deja cunoscute (pagina de facebook și site-ul elcatel.ro, e-mail, etc) atunci când vor apărea informații concrete cu privire la acest subiect.

– având în vedere timpul scurt în care va fi necesară finalizarea negocierilor am început întocmirea documentației necesare procesului de negociere colectivă.