Informare 26.02.2018 – întâlnire Ministerul Transporturilor

28468257_2139835359578675_768562408497180791_nAstăzi, 26.02.2018 a avut loc o întâlnire între conducerea Ministerului Transporturilor şi reprezentanţii federaţiilor sindicale. Din partea Ministerului Transporturilor au participat: dl. Lucian Şova – ministru şi d-na Maria Magdalena Grigore – secretar de stat. Din partea F.N.S.T. ELCATEL a participat dl. Nicolae Grigore.

Ca o continuare a discuţiilor cuprinse în minuta şedinţei din data de 16 februarie 2018, principalul subiect al şedinţei a fost starea automotoarelor şi vagoanelor din parcul CFR Călători.

CFR Marfă a fost un alt subiect intens discutat, fără a fi identificate soluţii pentru salvarea acestei societăţi, dl. Ministru subliniind faptul că este interzisă capitalizarea societăţii, singurele soluţii pentru redresarea CFR Marfă fiind astfel cele pe care le va găsi conducerea societăţii.

Situaţia investiţiilor la CFR SA, mai exact necesitatea asigurării fondurilor pentru investiţii a fost un alt subiect abordat, precum şi situaţia Societăţii Feroviare de Turism (societate care se îndreaptă rapid spre faliment). Situaţia celorlalte filiale nu a fost discutată, dl Ministru solicitând timp pentru a cunoaşte subiectul mai amănunţit.

Dl. Ministru Lucian Şova a solicitat timp pentru a analiza cu atenţie proiectul de lege privind Statutul Personalului Feroviar, urmând ca în urma analizei efortului financiar necesar să fie organizate întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Muncii.

Dl. Ministru a propus înfiinţarea unor comisii tripartite (conducere societăţi, reprezentanţi MT şi federaţii sindicale) pe fiecare societate în parte, pentru rezolvarea unor probleme punctuale cu caracter economic şi social.