Informare negocieri CCM 2015-2016 CFR SA

În data de 18.08.2015 a avut loc o noua sedinta de negociere a CCM la CFR SA.

Reprezentantii administratiei și-au menținut punctul de vedere exprimat în data de 14.07.2015, precizând că până în acest moment nu au apărut elemente noi în ceea ce privește posibilitățile financiare ale companiei.

Reprezentanții FNFMC, FNDF și AFTF și-au menținut punctele de vedere anterioare, revenind cu solicitarea de acordare a voucherelor de vacanță în sensul includerii contravalorii acestora în BVC al CFR SA ca și capitol separat în conformitate cu prevederile legii 173/2015 și HG 614/2015 privind acordarea voucherelor de vacanță.

Reprezentanții celor trei organizații sindicale care au luat cuvântul au ținut să aducă la cunoștința administrației starea de nemulțumire existentă în rândul salariaților feroviari, stare care poate duce la situații incontrolabile. Reprezentanții FNFMC au prezentat administrației răspunsul Ministerului Finanțelor cu privire la adresa nr. 113/SG/2015 (propuneri privind rectificarea legii bugetului de stat). Reprezentanții AFTF au prezentat sesizarea de Blocul Național Sindical și FNST Elcatel cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate a unor prevederi din OG 26/2013 și Legea Bugetului de Stat 2015.

În cadrul acestei ședințe nu au fost prezentate propuneri sau solutii din partea administratie in vederea solutionarii, macar parțiale a revendicărilor organizațiilor sindicale.