Informare negocieri CFR SA 30.09.2015

Astăzi, 30 septembrie 2015  a avut loc ultima ședință de negociere a CCM 2015-2016 la CNCF CFR SA. Înaintea ședinței de negocieri a avut loc o întâlnire la nivelul Ministerului Transporturilor, întâlnire în care ministerul_transporturilorreprezentanții ministerului au reluat promisiunile de modificare a legislației și de rectificare a bugetului în vederea satisfacerii revendicărilor. Chiar dacă aceste discuții au fost purtate și cu alți reprezentanți ai Guvernului (Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii) care ne-au asigurat de întreaga disponibilitate cu privire la modificările legislative necesare, în acest moment suntem la stadiul de promisiuni.

Administrația CNCF CFR SA a propus încheierea și semnarea unui CCM la nivelul CFR SA pe o perioadă de un an sau încheierea unui act adițional de prelungire a acordului, conform condițiilor bugetare actuale asigurate în acest moment la companie.

Organizațiile sindicale și-au menținut punctele de vedere exprimate în procesele verbale anterioare, considerând negocierile încheiate.

Întrucât promisiuni am avut și la acordurile anterioare, organizațiile sindicale au refuzat încheierea unui acord sau CCM fără creșteri salariale, astfel încât începând de mâine, 01.10.2015 sunt create premisele declanșării conflictului de muncă.

În conformitate cu prevederile legale (Legea 62/2011 – Titlul VIII) mâine vom sesiza CNCF CFR SA asupra faptului că există premisele declanșării unui conflict colectiv de muncă, urmând ca CFR SA să ne răspundă în termen de 2 zile  lucrătoare, după care se vor parcurge și celelalte etape legale necesare declanșării grevei de avertisment.

Începând cu data de 01.10.2015 sistemele de lucru atipice: consemn la domiciliu, încazarmare, suspendarea activității de mișcare nu mai există, orele lucrate la încazarmare și suspendare fiind ore suplimentare.

Drepturile salariale sunt cele prevăzute în contractele individuale de muncă și în actele adiționale la CIM, precum și în Codul Muncii.

 Bucureşti, 30.09.2015                                   Biroul Permanent