Informare privind Statutul Personalului Feroviar

senat-280x205Astăzi, 20 septembrie 2016 pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială s-au regăsit cele două proiecte de lege privind Statutul Personalului Feroviar, din partea Federației ELCATEL fiind prezent Georgel Petrache. Am solicitat ca dezbaterile să continue doar cu un singur proiect de lege, respectiv proiectul Legii 407/2016. F.N.S.T. ELCATEL a transmis încă de săptămâna trecută tuturor membrilor comisiei puncte de vedere cu privire la necesitatea adoptării Statutului Personalului Feroviar. Aceste puncte de vedere au fost transmise și de o parte a organizațiilor  sindicale membre către senatorii de pe raza proprie de activitate.
Proiectul de lege privind Statutului Personalului Feroviar – Legea 407/2016 a primit aviz favorabil, urmând să fie emis un raport comun al Comisiilor de Transporturi și Muncă.

Din discuțiile purtate astăzi, rezultă faptul că cele două inițiative legislative nu pot fi contopite, însă avem promisiunea că se va încerca continuarea procesului legislativ doar cu propunerea elaborată și agreată de organizațiile sindicale – legea 407/2016.

Urmează dezbaterea în plenul Senatului sau adoptarea tacită în cazul în care în care nu intră în dezbatere până în data de 14.11.2016.