Informare SC Electrificare CFR SA

  • In perioada 22-28. 10. 2014 am avut discutii cu secretarul general al ministerului si secretarul de stat pe probleme feroviare, privind cresterea salariala acordata in sistemul feroviar numai anumitor societati.Cu toate ca domnii decidenti din Ministerul Transporturilor ne-au promis sprijinu,membrii Consiliului de Administratie s-a opus cresterii salariale cu 3%, mai mult respingand si propunerea noastra, de a acorda fiecarui salariat suma de 80 lei/luna reprezentand plata ajutorului material de Ziua Electrificarii si sarbatoarea Craciunului. Asa cum specificam in informarea trecuta, nu s-a intamplat decat o pasare a raspunderii si responsabilitatii de la MT la CA ,de la CA la director, pe toti interesandu-i doar alegerile prezidentiale si indemnizatiile de sedinta.
  • Intreband membrii CA care le este Planul de Administrare si ce propun in viitor privind SC Electrificare CFR SA,in afara programului de disponibilizare si cum justifica indemnizatia fixa lunara, in cazul in care nu-si asuma absolut nimic, amanand de fiecare data luarea deciziilor, unul din membrii CA a cerut sa nu mai particip in viitor la sedinte, amenintandu-ma mai voalat ca sunt locuri de munca in calea ferata si in Tinutul Secuesc.

E jenant cand anumiti membri  CA, platiti regeste pentru o sedintă, maxim doua pe luna se prezinta fara a citi materialul, neavandu-l macar la ei, asta explicand cat de mult sunt preocupati de soarta societatii. Pentru ca de fiecare data cand discutam probleme salariale si sociale ni se reproseaza ca suntem o societate cu pierderi , va trasmitem cuantumul indemnizatiilor brute de sedinta a membrilor CA si totalul cheltuielilor suportate de societate prin Ord.109/2011.

   Consiliul de Administratie este compus din 5 membri, avand renumeratia formata dintr-o indemnizatie fixa si una variabila.

  • Componenta fixa: 4.068lei/luna de persoana, respectiv 48.810lei/an  de persoana
  • Componenta variabila: 97.620lei/an  de persoana

    Cheltuielile totale suportate de societate privind renumeratia dupa Ord.109/2011 (Director, AGA, CA, Secretariat ) se ridica la suma de 1.476.300 lei/ an.

    Datorita acestui fapt noi trebuie sa ne castigam drepturile salariale in instanta, iar anumite persoane numite politic sunt membri in mai multe CA si AGA .

Cu privire la demersurile noastre cat si a directorului general privind recapitalizarea societatii, factorii de decizie din MT au transmis ca propunerea se afla pe masa Guvernului.

   Negocierile la noul CCM se vor purta pana in data de 14-10-2014.

Daca nu vom ajunge la o intelegere CCM este valabil pana la data de 22-04-2015.

Primvicepreședinte

Nicolae Grigore