Statutul Personalului feroviar măcelarit la Ministerul Transporturilor

statutAstăzi, 09.03.2017 organizațiile sindicale feroviare au fost invitate la Ministerul transporturilor pentru prezentarea rezultatelor discuțiilor interministreriale cu privire la proiectul de lege privind statutul personalului feroviar. Au fost prezentate puncte de vedere de la mai multe ministere. În special atrage atenția punctul de vedere al Ministerului finanțelor care nu numai că nu susține proiectul de lege, ci consideră că începând cu anul 2011 personalul feroviar din instituțiile publice este salarizat conform Legii cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit  din fonduri publice. În textul aceluiași document, Ministerul Finanțelor își aduce totuși aminte faptul că societățile feroviare intră sub incidența Ordonanței de Guvern nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare în unitățile la care statul este acționar și spune că salarizarea trebuie să respecte OG 26/2013.

Ministerul Transporturilor a prezentat o variantă MĂCELĂRITĂ  a proiectului de lege, variantă în care din 59 de articole au rămas circa 20 de articole. Varianta prezentată nu corespunde ca formă și conținut cu forma adoptată de Senatul României, ridicând semne de întrebare asupra capacității celor care au măcelărit proiectul de lege.

În data de 14.03.2017 va avea loc o nouă întâlnire cu reprezentanții Ministerului Transporturilor. În funcție de rezultatul discuțiilor se va decide oportunitatea și mijloacele de protest pentru susținerea STATUTULUI PERSONALULUI FEROVIAR.