Statutul Personalului Feroviar repus pe șine la MT

Astăzi, 15 martie 2017 a avut loc la Ministerul Transporturilor o întâlnire privind proiectul de lege privind Statutul Personalului Feroviar, întâlnire la care au participat reprezentanții organizațiilor sindicale și dl Dragos Titea – Secretar de Stat responsabil cu sectorul feroviar din partea Ministerului Transporturilor.

Au fost aduse lămuriri cu privire la proiectul prezentat la întâlnirea anterioară, constând în faptul că statutul măcelărit era rezultatul transpunerii pe statut a observațiilor fiecărui minister în parte. Ministerul Transporturilor nu este de acord varianta măcelărită, afirmându-și susținerea pentru proiectul de lege privind Statutul Personalului Feroviar în forma adoptată de Senat cu eventuale observații minore.

Domnul Dragoș Titea a subliniat faptul că în cadrul întâlnirii de ieri de la Palatul Parlamentului a susținut necesitatea adoptării proiectului de lege privind statutul personalului feroviar.

La Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaților când se va analiza statutul personalului feroviar va fi prezent un reprezentant al ministerului pentru prezentarea punctului de vedere.

Statutul a revenit pe șine și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru adoptarea lui: prezența în comisii, discuții cu deputați, adrese, scrisori deschise, etc