Statutul Personalului Feroviar un pas înapoi

noi-dezvaluiri-in-scandalul-mariana-campeanu-si-pensia-sotuluiIeri, 26.09.2016 pe ordinea de zi a Senatului s-a aflat şi Proiectul de Lege 407/2016 privind Statutul Personalului Feroviar. Totul părea în regulă până când o doamnă senator, fostă ministru – Mariana Câmpeanu nu a început să abereze pe marginea acestui proiect. In opinia doamnei care spune că a citit statutul, datorită acestui proiect nu se mai respectă legea salarizarii unice a bugetarilor. ALOOO! Doamna Câmpeanu? Ceferiştii nu îi veţi găsi în salarizarea bugetarilor. De fapt nu îi veţi găsi nicăieri. Au rămas ai nimănui. Şi după cum vedem noi lucrurile aşa vreţi să îi ţineţi.

Ieri la Senat ati reusit sa ingropati sperantele lucratorilor feroviari. Nu aveti nici un habar despre ei, conditiile de munca sau salarizare. Ca un exemplu habar nu aveti ca ceferistii nu sunt in legea salarizarii. Că mutarea este in interesul serviciului. Despre faptul ca ceferistilor le este imposibil sa isi faca datoria la varsta de 65 de ani si ca multi mor inainte de aceasta varsta nu pare sa va intereseze. Ati fost la fel de revoltata in cazul pensiilor pentru parlamentari? Sau alesi locali? Sau alte categorii? Aveti idee cata nevoie este de acest statut? Aveti idee de faptul ca cca 40% din salariatii feroviari au salarii de incadrare la nivelul salariului minim pe economie. Felicitari pentru atitudine! Guvernul a avut timp suficient sa trimita punct de vedere. Doar pentru ca era un proiect initiat de alt partid ati simtit nevoia sa dati cu el de pamant? Sau pentru faptul ca la CFR exista cele mai bune conditii de munca, avem salarii mari si curge lapte si miere printre sinele de cale ferata. Ca sa va convingeti de necesitatea acestui proiect de lege va invitam la gara. Dar nu la birouri si gari vopsite frumos. Acolo unde conteaza, la oamenii care lucreaza ca in epoca de piatra, la sclavii cailor ferate, la cei care zi, noapte, vant, furtuna, zapada şi ger fac ca trenurile sa mearga in siguranta deşi instalaţiile şi intreaga infrastructura este depasita fizic şi moral. Va asteptam.

 Urmăriţi mai jos poziţia doamnei senator.

Statutul Personalului Feroviar a fost retransmis la comisii pentru o saptamana, în aşteptarea unui punct de vedere de la Guvern, care dupa cum spune chiar doamna Cîmpeanu “NU A FOST IN STARE SA FACA UN PUNCT DE VEDERE”.